maandag 18 juni 2012

We gaan naar de Ardennen..

En de frisse lucht is even wennen.... Maar eerlijk, het was zalig om weer eens een dagje zelf op pad te zijn. In een dag even op en neer naar de Belgische Ardennen, 6 afspraken van Hombourg tot aan Vielsalm, Stavelot en de Hoge Venen (Hautes Fagnes) en 10 vakantiehuizen zien. En alhoewel ik persoonlijk de herfst het mooiste jaargetijde voor de Ardennen vind, was het er nu ook prachtig.
Zoveel vakantiehuizen, zoveel, absoluut verschillende, eigenaren, dat maakt ons werk, en eigenlijk ook onze vakantiehuizen, zo mooi. Zo kom ik bijv. bij een voormalige boerderij waar ondertussen een drietal groepsaccommodaties in gebouwd zijn. Ik verbaas me volledig over de "relaxedheid"  van de eigenaar. Vaak is het eerste dat men roept dat men geen feestende studenten wil, maar deze, toch al wat oudere man, vind het allemaal prachtig. Hoe meer lol ze hebben, hoe mooier hij het vind. Vol enthousisasme vertelt hij over een "fête de mousse" (schuimfeest), waarbij de jongelingen tot hun heupen in de zeepbellen stonden te drinken en te dansen.
Voor wat nieuwe foto's ga ik ook even bij oude bekenden langs. Het huis ligt er nog net zo keurig bij als een aantal jaren geleden. Zo'n echte typisch Ardens ingerichte karakteristieke gite. Niet alleen de kaptafel uit de jaren zestig, maar ook de bijbehorende kam, borstel en handspiegel liggen te blinken. Mijn dochter zou ongetwijfeld direct in het prachtige ouderwetse kinderbedje willen slapen (vanwege de konijntjes en het vele roze). Het huis spreekt over het leven van de eigenaar, want we hebben 2 uit de toon valllende kamers. Een volledig gewijd aan coca cola, van de jongste zoon en een tweede met een grote Jim Morrison tekening op de muur, getekend door een vriend van de oudste zoon des huizes, in 1983!
Het vakantiehuis bekijken. Onder de koffie wordt ik bijgepraat over de nieuwe toeristische leisteengroeve In St. Vith en het biermuseum, waar je ook nog lekker kunt eten, in een dorp verderop .


En dan blijkt een van de volgende eigenaren een nieuwe vakantieaccommodatie te hebben. Prachtige grote vrijstaande villa (19 personen) met uitzicht op Stavelot, met sauna en jacuzzi. Wel weer jammer dat ze ons niet voor de bouw even gecontacteerd hebben, want de slaapkamerindeling had gunstiger gekund! Het vakantiehuis bekijken!
Aan het eind van de dag komt de regen dan toch nog met bakken tegelijk uit de hemel, tja, het blijft hoe dan ook gewoon België!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten