donderdag 17 oktober 2013

Op zoek naar een wintersportbestemming in Frankrijk

Voor de kerst zoeken wij voor ons gezin nog een leuke skibestemming in Frankrijk. Voorheen was het altijd Oostenrijk, maar na dit voorjaar met een vriendin een weekendje te zijn verbleven in Les Deux Alpes lokken de ruime, brede en sneeuwzekere pistes van de Franse Alpen. Natuurlijk niet in zo'n betonblok op de piste, nee, ook in de Franse Alpen zijn voldoende sfeervolle bergdorpen te vinden.

La Norma is niet direct een skibestemming voor de echte cracks. Daarvoor is het aantal kilometers piste gewoon te laag. Maar La Norma is wel de ideale bestemming voor een echte familie wintervakantie. Naast een overzichtelijk skigebied waar uw kinderen op een ideale manier leren skiën en u de zonnige rode en blauwe afdalingen kunt verkennen, is La Norma autovrij, goed bereikbaar en zijn er 's winters heel veel nevenactiviteiten. Natuurlijk de winterklassiekers zoals rodelen, schaatsen, een rit met de hondenslee en sneeuw wandelen, maar in La Norma kunt u ook een beginnerscursus ijsklimmen doen! En kunt u het niet loslaten, u kunt hier ook gewoon voetballen, hockeyen en volleyballen, maar dan wel in de sneeuw! Daarnaast heeft de lokale VVV nog veel meer activiteiten in de pipeline, (fakkel)optochten, wedstrijden, straattheater, etc. En zo krijgt de après-ski in La Norma een heel ander karakter! O, ja een dagje geen sneeuw? Rij dan eens naar Modane (bekend van het ondergrondse (1700m.!) natuurkundige internationale onderzoekscentrum) voor het grote wellness centrum Aquazen!
Kortom, skigbied la Norma is een gezellig en vriendelijk dorp ideaal voor jonge gezinnen met beginnende skiërs of gemengde gezelschappen die naast het skiën waarde hechten aan een ander soort van winter vermaak! Een heel sympathiek autovrij dorp met een heel actief winterprogramma en, niet onbelangrijk, zeer betaalbaar. Maar het skigebied is een beetje klein, dus misschien moeten we toch nog even verder kijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten