vrijdag 11 oktober 2013

Voordelig op wintersport?

Tja dat valt niet mee. Zelfs niet met een skipak van de Lidl. Wat maakt wintersport nu zo duur? Dat blijft een optelsommetje. De accommodatie, de skikaart, de skihuur, dan nog de skischool en niet te vergeten, eten en drinken in skihutten!

In z'n algemeenheid geldt, hoe groter het skigebied (aantal km skipistes), hoe hoger de prijzen voor skikaart, skihuur en skiles. Voor uw vakantiechalet of appartement komt daar dan afgezien van de mate van luxe en de vierkante meters ook nog eens de positie ten opzichte van de skipiste en skilift bij.
Vaak hoor je dat Frankrijk duur is, maar als je maar weet waar je moet zijn, dan valt dat behoorlijk mee. En je hoeft ook echt niet persé in een betonnen hoog- en nieuwbouw dorp op de piste!
Bij het updaten van alle wintergegevens op de website van out vakantiehuizen kijk ik stiekem ook een beetje met het oog van de klant, want wij willen met kerst een weekje gaan skiën.

Optie één ligt aan de rand van het wereldberoemde skigebied Les portes du soleil (650km aan skipistes...),  het bergdorp La Chapelle d'Abondance. Een heerlijk dorp (ook in de zomer trouwens) waar het heel lekker eten is (in ieder geval de gelijknamige kaas proeven) met een eigen skigebied met 12 liften, verdeeld over de Crét Béni en Braitaz. Het Crét de Béni ligt aan het dorp op de Mont de Grange (2432m.) en daar is het heerlijk relax skiën, zonder al te veel drukte en qua moeilijkheidsgraad zeer goed te doen. Braitaz is te bereiken met de gondel vanaf de rand van het dorp of de gratis skibus (of ff kwartiertje warm wandelen...). De brede pistes verbinden La Chapelle d'abondance met het Zwitserse dorp Torgon en zorgen ook voor aansluiting op het grenzeloze skigebied van Les Portes du Soleil, naar plaatsen zoals Avoriaz, Morzine en Les Gets. La Chapelle d'abondance ligt een beetje uit de loop en heeft daardoor twee voordelen, het is een stukkie goedkoper en wat minder druk!

In de volgende blogs nog twee mogelijke opties!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten