maandag 14 april 2014

Wandelen in Nationaal park Casentinesi

Als inkoper van vakantiehuizen heb je het voordeel dat je nog weleens ergens komt... Het lijkt een vakantiebaantje, en dat is het natuurlijk ook... In hoog tempo zoveel mogelijk accommodaties filmen, fotograferen, controleren en contracteren. Niet alle vakantiehuizen en vakantiebestemmingen maken evenveel indruk. Maar gelukkig zijn er ook van die vakantieplekjes of bijzondere vakantie-accommodaties die je nooit meer vergeet. Waarvan je weet dat een ieder hier een onvergetelijke, bijzondere en unieke vakantie kan beleven. En dat heeft met"duur"of "luxe"echt niets te maken!

Een van die accommodaties is een groot landhuis midden in de bossen van nationaal park Casentenesi. Het is alweer ettelijke jaren geleden (ha! 2003!) dat ik daar voor het eerst naar toe ging.
Het was in de meivakantie en ik deed een rondje Toscane. Gerekend op mooi weer liep, met enige regelmaat, het regenwater dwars door m'n sandalen......
Misschien omdat de accommodatie enigszins buiten de getreden paden van de Toscane lag, maar toch vooral vanwege de indrukwekkende entree is deze bijzonder vakantielocatie mij altijd bij gebleven. Goed opletten dat je de afslag niet mist en ff dubbelchecken of je hier echt naar boven moet rijden.... Op het kronkelende landweggetje dwars door het bos komt naast de weg naar boven het water met behoorlijk geraas naar beneden donderen (misschien is het in de zomer wel een lieflijk stroompje...). Uiteindelijk zie ik door het gebladerte een groot landhuis (Kleine biologische agriturismo) liggen in een oase van groen.
Uw vakantiehuis midden in de natuur!
Bezoek op uw vakantiedomein!


Ennio, de gastheer, blijkt te werken als gids in het nationaal park en de entree ruimte is dan ook ingericht als een soort mini-bezoekerscentrum. In het park ligt het klooster van Camaldoli (Hermitage of Camaldoli) waar u te voet naar toe kunt (Desgewenst neemt Ennio u graag een keer mee voor een begeleide wandeling). Een viertal bewegwijzerde wandelroutes komen vlak langs het domein (en kruisen weer diverse andere wandelroutes in het park),  In july en augustus mag u als gast gratis deelnemen aan de wandelingen van het officiĆ«le bezoekerscentrum van Serrevalle.  De accommodaties hebben bij OUT! Vakantiehuizen een wandel kwaliteits label gekregen,  maar u kunt er natuurlijk ook mountain biken, paardrijden (korting bij de lokale manege wordt voor u geregeld!) en langlaufen (in Toscane!)!

De vakantiehuisjes zijn karakteristiek ingericht. Later is er een zwembad toegevoegd op het domein. U mag gebruik maken van de groenten en kruiden uit de biologische tuin. Kortom een heel bijzondere vakantiebestemming, voor wandelaars, natuur- en dierenliefhebbers!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten