donderdag 14 augustus 2014

Groepen en groepsacccommodaties!

Over een paar weken is het weer zover. Een weekendje weg met vrienden. Kinderen mee. Met een hele groep vrienden op weg naar een heel groot vakantiehuis ergens in Nederland of de Belgische Ardennen. Een heel mooi vakantiehuis, met alles erop en eraan. Dat was niet altijd zo...

We doen het al een hele tijd, dat op pad gaan met vrienden. Natuurlijk herinneren we het ons allemaal nog wel, de schoolkampen van vroeger. Met z'n allen op slaapzalen in groepsaccommodaties waar je je schoenen beter aan kon laten. Maar dat mocht de pret niet drukken. Die van mij ging naar de Weerribben in de kop van Overijssel. Kanoën. Zo nu en dan kom ik er nog wel eens, in het gebied van de wieden en de weerribben, om te varen of huisjes te bekijken... 
Met vrienden of de hele familie!
Een groot groepshuis met biljart!
Een heel mooi stukje Nederland, maar dat even terzijde. Zo net even na m'n studententijd ontdekten we de vriendenweekenden. Samen met wat goede vrienden huurden we een groot landhuis en vervolgens nodigden vrienden, vrienden uit. Het leidde jaar op jaar tot een bont gezelschap en nieuwe vriendschappen. En dan natuurlijk de dispuuts-weekenden, alleen met de vrouwen op pad. Met de diversiteit aan huizen, met of zonder zwembad, geïsoleerd of juist midden in het dorp, variëren ook de activiteiten. Alhoewel mountainbiken tot op vandaag blijft terugkomen als favoriete activiteit. Mooie herinneren heb ik ook aan oude Achterhoekse vrienden die dachten een goed vuur te kunnen stoken in de immense open haard. We waren nog geen half uur binnen of het hele gebouw zag blauw van de damp en de lokale brandweer stond op de stoep... Oh, de spookavonden met glibberig echte ogen... En ik weet hoe je een luxe villa geluid-dicht kunt maken ten behoeve van het gelegenheidsbandje, zodat ze aan het eind van het weekend tenminste 1 nummer fatsoenlijk samen kunnen spelen! En hoe je met een mountainbike over de bodem van een zwembad kunt fietsen..... Maar goed, ondertussen zit ik zelf in de vakantieaccommodaties, dus dat soort ongein doen we niet meer! 

met z'n allen
Met de meiden een groot vakantiehuis met sauna!

Ondertussen zijn er kinderen en daar passen we onze weekenden op aan. De groepsaccommodaties lijken door de jaren met ons meegegroeid. Echte stapelbedden accommodaties waar je je schoenen aan moet houden, zijn er (gelukkig) bijna niet meer. Nee, dan gewoon je eigen oprijlaan, 10 slaapkamers en 6 badkamers. Prachtig groot vakantiehuis om met de kinderen een spookspel te organiseren. Gelegen in de regio rondom Dinant (daar waar de Maas België binnen komt).



Groot Vakantiehuis
Landhuis Belgische Ardennen

Natuurllijk biedt OUT! Vakantiehuizen heel veel prachtige landhuizen, boerderijen, villa's, etc.  voor groepen. Voor de kinderen is alleen al elkaars gezelschap en de grootte van het landhuis een geweldige ervaring. Eigenlijk hoef je heel weinig te organiseren, elkaars gezelschap, lekker eten en een keer wandelen is genoeg. Maar toch, je wilt wel eens wat anders, dus ga eens mountainbiken in een grot! Want wij gaan dit jaar naar Zuid-Limburg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten