dinsdag 22 maart 2016

Frankrijk: Authentieke Gîte of Vakantiepark?

Voorheen was Frankrijk een vakantiebestemming waar je een gîte à la campagne huurde en genoot van het Franse plattelands leven, het prachtige landschap, het heerlijke eten en drinken, kunst en cultuur en vooral de Franse manier van gezinsvakantie vieren. Ondertussen is Frankrijk een van onze grootste zomerbestemmingen (na Nederland en Duitsland) en is het aantal vakantieparken en chaletcampings ontelbaar.

We gaan  massaal op vakantie naar Frankrijk. En natuurlijk heeft het voordelen om met de kinderen naar een bungalowpark of een chaletcamping te gaan. Alle faciliteiten onder handbereik, de kinderen vermaken zich, en ze liggen vaak op toeristisch zeer aantrekkelijke locaties. Niet voor niets voegen wij ook bij OUT! Vakantiehuizen volgende week weer 15 nieuwe vakantieparken toe (maar daarover later...). Maar het heeft ook nadelen, die Fransen zijn blijkbaar niet allemaal even aardig (als ze overlopen worden door toeristen) en dat eten is ook bij lange na niet zo lekker als beloofd.... Blijkbaar is het niet per definitie zo dat een bestemming leuker en beter wordt naarmate er meer toeristen komen.

OUT! Vakantiehuizen heeft voor diegene die liever op zoek gaan naar zo'n ouderwetse Frankrijk vakantie een selectie aan gîtes die u lokaal in een gehuchtje of dorpje van bijv. de lokale bakker of burgermeester huurt. En als u dan lekker wilt eten, dan moet u hun gewoon even vragen waar u moet zijn (maar naar alle waarschijnlijkheid hebben ze de betere adresjes al voor u klaar gelegd in het vakantiehuis).  Wij vatten dergelijke accommodaties samen onder onze Special Mo(nu)ments, onze monumentale vakantiehuizen, die overigens niet alleen in Frankrijk te vinden zijn.
Eén zo'n authentieke Franse locatie wil ik er toch voor u uitlichten.
 In het hart van het èchte Frankrijk in Villeneuve sur Lot (een rivier waarin het heel goed vissen is!) ligt een heerlijk Frans domein midden in het stadje. Op het prachtige domein zelf heb je dat gezien de ruimte en de rust niet in de gaten, maar u wandelt zo naar de rivier en het centrum van het levendige stadje.
De zeer charmante vakantiehuisjes liggen in de bijgebouwen en hebben allemaal een eigen tuintje en terras. Op het terrein een speeltuin voor de kinderen en een groot zwembad op omheind terrein met een poolhuis. De faciliteiten van een grote residentie, maar de charme en sfeer van een echt privévakantiehuis. De eigenaresse woont in de Manoir  op het terrein.

Ze is barones of iets soortgelijks, maar daar merk je niks van. Alhoewel, niet iedereen gaat boodschappen doen in een Rolls Royce of heeft een huisvarken (maar die schijnt schoner te zijn dan de hond, die heeft ze trouwens ook). Ze organiseert in het hoogseizoen vaak een kennismakingsavond met al het lekkers van de streek, en ik schijn te denken dat dat ook echt wel lekker gaat zijn! Oja, en die Rolls Royce, die kan je huren met chauffeur voor een toeristische rondrit (of om boodschappen te doen in stijl, misschien dat ze dat ook goed vindt...)
Relaxte, maar toch vooral ook een bijzondere, ècht Franse vakantielocatie. Geen 13 in een dozijn, een plekje waar ik zelf graag zou willen zijn!Geen opmerkingen:

Een reactie posten