woensdag 10 juli 2013

Echt op vakantie dicht bij huis: Picardië aan zee

Frankrijk is Nederlands vakantiebestemming nummer één. Waarom? Enerzijds omdat het een vakantieland is dat toeristisch alles biedt,  zee met en zonder hoge golven,  bergen en heuvels voor zomer en winter, prachtige (zwem , kano en vis) rivieren,  ontelbare meren, heerlijk eten (baguette, kaas en wijn), prachtige middeleeuwse dorpen en steden en gewoon een totaal andere cultuur en leven dan wij noordelijke Hollanders gewend zijn.

En natuurlijk is Frankrijk in die zin echt wel een uniek vakantieland, maar anderzijds is de reden dat Frankrijk vanuit Nederland gewoon goed bereikbaar is. Dat merken wij bij OUT! Vakantiehuizen nu dagelijks, nu u zoekt naar aanbiedingen en boekt voor uw last minutes, bij voorkeur met hoge kortingen.    Wat is er makkelijker dan een voordelig vakantiehuis boeken, uw bagage in uw eigen auto laden en u bent op weg!

Nou moet u zich niet vergissen, u bent niet de enige die zo denkt. Daar komen de beruchte zwarte zaterdagen vandaan. Maar er is wel een alternatief. Waarom Zuid  Frankrijk? Het Noorden van Frankrijk is net zo Frans! In een eerder blog hadden we het al over zo'n Place to Be, die bij weinig mensen bekend is, de Thiérache. Net onder de Belgische Ardennen!

Picardië aan zee is nog zo'n Place To Be, waar velen van u wellicht niet als eerste aan denken. Picardië is u wellicht bekend, maar u denkt dan aan Noord Frankrijk en niet direct aan de zee. Het departement Somme, dat valt onder de Picardië, en is vernoemd naar de gelijknamige rivier, ligt wel degelijk aan zee. En vindt u slechts 2 uur rijden van de Belgische grens. De hoofdstad van het departement is de prachtige stad Amiens (Franser wordt het niet...) met z'n kathedraal. De tweede stad in de regio is Abbeville, met een mooie kerk en een actief commercieel centrum. Naast Amiens is met name de baai van de Somme een toeristische trekpleister. De noordelijke zijde is een groot natuurgebied waar met name vogelaars en natuurliefhebbers zich dagenlang kunnen vermaken. St Valery sur Somme is een sympathiek middeleeuws kustplaatsje. Veel strand vindt u hier niet, want het ligt hoog aan de baai. Ten zuiden van de Somme vindt u de kliffen en moet u veelal voor een stukje strand (vaak kiezels) naar beneden lopen of klimmen! Ten noorden van de Somme vindt u echt ook volop eindeloze zandstranden. Meer informatie en mogelijkheden voor diverse uitstapjes vindt u middels onderstaande link op vakantiepark.

In het heuvelachtige landschap selecteerden wij voor u in een mooi luw gelegen dal een kleinschalig vakantiepark met natuurlijk een speelgedeelte en een zwembad. U mag uw auto bij uw vakantiehuis plaatsen. Een half dagje rijden en voilà, u bent er, voor een echte Franse vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten