maandag 1 juli 2013

Places to be in Frankrijk

Al jaren boekt u later en later uw vakantiehuis voor de zomervakantie. 2013 is dan ook absoluut het jaar van de Last Minute aanbiedingen. Op de website van Out Vakantiehuizen zien we dat uw belangstelling vooral uitgaat naar bestemmingen in Frankrijk, traditioneel ook de grootste buitenlandse vakantiebestemming voor Nederlanders. Natuurlijk heeft vakantieland Frankrijk, met name het zuiden, het voordeel van lekker warm zomerweer en u kunt er gewoon zelf naar toe rijden. Geen gedoe met te dure vliegtickets of niet meer beschikbare huurauto's...

Bij vakantieland Frankrijk hebben de meesten al wel een bepaalde regio in hun hoofd. We hebben natuurlijk de Nederlandse enclaves, de Dordogne en de Ardeche, maar ook de namen zoals de Côte d'Azur, Provence, Loire, Bourgogne en de Elzas doen bij de meesten van u wel een belletje rinkelen. En in al die bekende regio's kunnen wij u natuurlijk aan een vakantiehuis helpen.

Al jarenlang rijd ik regelmatig kris-cross door Frankrijk om de mooiste accommodaties te vinden en te controleren. En dan zie je wel eens wat.  De aankomende blogs neem ik u dan ook mee naar een zestal "places to be" in Frankrijk, een zestal vakantieregio's die net een beetje buiten de reeds veelvuldig bewandelde paden vallen. Nieuwe paden om te betreden, maar zeer zeker niet minder interessant, mooi of avontuurlijk. Alvast een tipje van de sluier:
- Picardie aan zee
- De Poitou Charente
- De Haute Loire in de Auvergne
- Katharenland
-Tussen Calvados en Camenbert
- Pays de Langres (oftewel, de bron van onze Maas)

Voor de echte francofielen onder u die niet kunnen wachten, kijk dan eens  naar mijn vorige blog, ook zo'n bestemming in Franrijk waar u wellicht nog nooit bent de geweest, de Thiérache.
Oja, aankomend weekend al weg naar Frankrijk? Vind dan hier het optimale lijstje Last Minute Vakantiehuizen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten