woensdag 1 april 2015

Vissen op Vakantie: Out Vis-vakantiehuizen

Steeds vaker stuiten wij op mooie reviews bij onze vakantiehuizen, waarbij de soorten, aantallen en maten van de vis die men vanuit eigen tuin of roeiboot heeft gevangen ons om de oren de vliegen. Sportvissers en hengelaars hebben het over forellenvijvers, reuze karpers uit meren, snoeken en meervallen uit Franse rivieren (Lot), baars uit de Moezel en voorntjes uit de beken in Friesland.
Natuurlijk voeren wij al jaren een vislabel, waarbij u zelf uw selectie van van vis-vakantiehuizen maakt via www.outvakantiehuizen.nl. Maar door uw enthousiasme ontwikkelden we ook een website met alleen maar Visvakantiehuizen!

De Out! Visvakantiehuizen

Op die website dus volop vakantiehuizen aan het water, aan rivieren en meren, maar ook aan zee! soms vanuit uw eigen tuin, soms met een eigen vissteiger of een eigen boot.  Natuurlijk in onze eigen waterrijke Nederland. Met mogelijkheden aan het IJsselmeer in Friesland, vanuit uw eigen tuin aan een prachtig meer, op een waterrijk vakantiepark of aan de Maas.

Maar ook in de rest van Europa een prachtig uniek aanbod. Maar voor u op vakantie gaat om te vissen in het buitenland moet u zich toch even op de hoogte stellen van de lokale regelgeving! De vier interessantste bestemmingen hebben we even voor u op een rij gezet!


Vissen in België

In België heeft u een visverlof nodig. Er zijn er in principe twee, een type A en B. Type A geeft u de mogelijkheid om te vissen vanaf de oever met max. 2 hengels. Kosten ongeveer 13,- euro. Wilt u meer dan dat, ander visgerei danwel vissen vanaf een aanlegsteiger dan heeft u een type B vergunning nodig, plus minus 38,- euro. Uw visvergunning haalt u bij het lokale postkantoor.

Vissen in Duitsland

In Duitsland heeft men het over een Fischereischein. Die haalt u bij het gemeentehuis en kost omstreeks 12,- euro. Desgewenst kunt u die ook vooraf digitaal bij het gemeentehuis aanvragen. Oja, in Duitsland zet u de vis niet terug!

Vissen in Frankrijk 

Vissen in Frankrijk is wat duurder. Een vakantievergunning kost pakweg 30,- euro en haalt u gewoon lokaal bij de VVV (Maison du tourisme), de lokale tabac of sportwinkel. Let wel, de basisvergunning geeft u nog geen recht op alle vormen van vissen. Bijv. voor het vissen op zalm en forel gelden extra voorwaarden!

Vissen in Ierland

Misschien is Ierland wel visvakantie land nummer 1 in Europa. In principe hoeft u hier voor de normale hengelsport geen vergunning te hebben. Er zijn echter wel uitzonderingen zoals voor het vissen op zalm of zeeforel en ook voor sommige meren dient u een vergunning te hebben.

Wilt u meer informatie of op zoek naar een vakantiehuis dan kunt u altijd bij mij terecht. In een volgende blog zal ik de top 5 van meest populiare vis vakantiehuizen voor u op een rij zetten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten