woensdag 3 juni 2015

Waar op vakantie in Kroatië?

Vanochtend het vriendelijke verzoek op de messenger of ik wat informatie wil sturen over Kroatïe. Natuurlijk wil ik dat. Het probleem is alleen dat je over vakantieland Kroatië wel een boek kunt schrijven en het één nog mooier is dan het ander. Ze zijn met z'n tweeën en ze willen een vakantieaccommodatie in combi met een fly-drive. Dat maakt voor mij de keuze een stuk eenvoudiger...


Vakantiegangers die de voorkeur hebben voor de auto als vervoersmiddel en naar Kroatië willen, kiezen toch vaak voor Istrië, het schiereiland van Kroatië, omdat dat nog enigzins te doen is. Nog ver hoor, en de autoslaaptrein gaat dit jaar ook niet meer. Een oplossing is om het dan te combineren met een weekje vakantie in bijv. Karinthië op de heenweg en een nachtje over in Zuid-Duitsland op de terugweg. Wel de moeite, Istrië, met highlights zoals het prachtige romantisch Rovinj, het natuurpark en schiereiland Kamenjak, historisch bergdorp Motovun (wijn, truffel, olijven), kasteel van Pazin. En natuurlijk volop actieve mogelijkheden in toeristische plaatsen zoals Porec en Medulin.

Vliegen naar Istrië? Dan vlieg je op Pula. Dat kan lowcost met Ryanair, maar dan van af Brussel (eigenlijk Charleroi) of anders vanaf  Amsterdam met Croatia Airline. Vlieg je naar Kroatië, dan zou ik een andere bestemming kiezen. Split (Transavia), Dubrovnik (prachtig hoor, easyjet, Croatia Airlines), Zagreb bieden mogelijkheden, maar ik zou kiezen voor Zadar! Met Ryanair vlieg je vanaf Weeze (Nijmegen) zeer voordelig op Zadar.
Zadar
Zadar
Maar dat is natuurlijk niet de belangrijkste reden. Zadar zelf is een prachtige historische stad in Dalmatië met een heerlijk boulevard aan zee waar je geniet van de mooiste zonsondergangen van heel Europa! In het oude centrum met kleine steegjes en pleinen vind je genoeg terrasjes en verrassende restaurantjes. Buiten de stad aan de Dalmatische kust vind je ook zandstranden (en da's niet overal in Kroatië evident) aan de prachtige azuurblauwe zee.

Maar de allerbelangrijkste reden om in de omgeving van Zadar je vakantie te plannen is dat Zadar zo heerlijk centraal ligt om de echte highlights van  Kroatië in één vakantie te kunnen zien. Waar je naar toe moet?

1. Meren van Plitvice
Meren van Plitvice
Meren van Plitvice
 2. Natuurpark Paklenica
Paklenica
Natuarpark Paklenica
 3. Krka Watervallen
Krka Watervallen
Krka Watervallen

4. Kornati-eilanden


Kornati eilanden
Kornati Eilanden
Excursies naar de Kornati eilanden zijn te boeken in Zadar.

Persoonlijk zou ik daar als nummer 5 nog graag de kloof van Zrmanja vanaf een kayak aan toe willen voegen...

Op deze manier hoef je alleen nog maar een keer terug voor een weekend Dubrovnik...!

OUT! Vakantiehuizen heeft betreffende uw accommodatie in de Zadar regio enkele verschillende mogelijkheden!.
Allereerst is er voor gezinnen met (kleine) kinderen pal aan de kust met een zandstrand en op pakweg 3,5 km. van de stad  een leuke chaletcamping  met heel veel faciliteiten.
Gaat u met tieners? Of bent u zelf van de hele actieve vakantie en wilt u naast zien vooral ook doen, ga dan eens op vakantie naar Het land van Zrmanja om te kayakken, te mountainbiken, etc..

Voor volwassenen biedt OUT! luxe appartementen in het sympathieke Pakostane ten zuiden van Zadar, tussen Krka en Kornati in. Klik op de link voor nog veel meer mogelijkheden vanuit Pakostane!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten